Aivojen kuntokoulu®: Oma pää pääomana – anna siis aivojesi näkyä. Miten arvostat, käytät, säästät, suojelet, huollat ja ravitset aivojasi?

Pohdittavaksi

Ethän ole ihmisenä toimiva robotti? Suositko lisääntyvää urautuneisuutta? Taipumusta unohteluun? Pätkiikö muisti? Toimitko automaattiohjauksella ilman luovuutta? Oletko jatkuvasti kesäterässä? Saatko itsestäsi kaiken irti? Miten aivosi toimivat? Hyrräävätkö? Nakuttavat? Katkovat? Yskivät? Tuottavat? Oletko unessa useasti? Oletko viisaasti vanheneva? Keskitytkö ensin pääjärjestelmään – aivoihin? Osaatko jo ohjelmoida aivosi menestykseen? Olisiko nyt aika keskittyä myös korvien väliseen kuntoutukseen?

Johdanto

Aivot ovat arvokkain pääomamme – tärkein työkalumme niin työssä kuin arjessa. Aivojen avulla selviämme jokapäiväisen elämän haasteista.
Päivän sana, aivojen elinvoimaisuuden, vireyden, motivoituneisuuden ja tehokkuuden säilyttämisessä on aivohuolto. Säännöllisesti huolletut aivot vastaavat joustavasti ajan haasteisiin. Voit keskittyä esim. ajatteluun mielen kuntosalilla ja nauttia PAS System® – menetelmän monipuolisista harjoitteista, kuten myös Neurobic 131 tehtäväsarjan hyödyntämisestä. Anna siis aivojesi näkyä – oma pää pääomana. Menestyminen alkaa korvien välistä.

Tarjoan Teille käytännön vinkkejä aivojen käyttö-, säästö-, suojelu- ja huolto-ohjelmista, jotka auttavat koulutukseen/luentoon osallistujaa huolehtimaan aivoista entistä paremmin. Aivohuolto lisää mm. henkistä joustavuutta, luovaa energiaa ja itseluottamusta. Valmistautuminen henkisesti vaativiin tilanteisiin helpottuu ja pystymme vastaamaan vaikeisiin haasteisiin. Olemme vähemmän stressaantuneita, oppiminen helpottuu, muisti paranee ja havainnot terävöityvät. Rentoudumme ja rauhoitumme nauttimaan elämästä. Aivohuolto auttaa hallitsemaan tasapainon aivomyrskyn ja luovan lekottelun välillä. Pidä aivoistasi hyvää huolta – aivot kunnossa ja pää terävänä. Kaikki alkaa korvien välistä – myös ajattelu, osaaminen, innostuneisuus, luovuus, muisti , laatu, muutos, uudistuminen, terveys, hyvinvointi, vireys, liikkuminen, hyvä olo lähtevät aivoista. Käytä siis hyväksesi omaa aivoenergiaasi. Aivohuolto elämäntapana edistää vasenta ja oikeaa aivolohkoa työskentelemään tehokkaammin yhdessä. Teoria käytännönläheisyydellä auttaa vahvistamaan vanhoja ja uusia hermoratayhteyksiä, jolloin aivojen, mielen ja kehon toiminta on kokonaisvaltaisempaa, toiminnot tasapainottuvat ja monet arkipäivän asiat onnistuvat paremmin.

Ihminen voi parantaa aivovoimaansa koko elämänsä ajan. Mitä aktiivisemmin käyttää aivojaan, sitä paremmin ne pelaavat. Aivot eivät käytössä kulu. Ihmisen tulisi opetella työskentelemään molemmilla aivopuoliskoilla tehokkaasti yhdessä – yhdistämään tieto, taito, tunne, tahto, temperamentti, tarve, tavoite, tehtävä, toiminta, kokemus ja tulokset omaan persoonaansa. Aivot rakastavat ajattelua, pohdintaa, luovaa ideointia, uuden opettelua, henkistä työtä, liikuntaa, sosiaalisia suhteita, yöunta, päivätorkkuja, joutilaisuutta ja haasteita. Riittävä lepo, rentoutuminen, myönteinen asennoituminen, terveellinen ruokavalio ja kaikki mitä tehdään ihmisen terveyden hyväksi ovat myös hyväksi aivohyvinvoinnille. Terveillä aivoilla on kuusi sääntöä: arvosta, käytä, suojaa, säästä, huolla ja ravitse aivojasi.

Keskeiset koulutus-/luentoteemat aivohuollosta

 1. Miten voit käyttää monipuolisemmin ja tehokkaammin aivojasi? Paranna aivojen toimintaa ja pienennä aivohäiriöitä.
 2. Säästä aivojasi! Muista kohtuus elämäntavoissasi.
 3. Suojele aivojasi! Älä ota turhia riskejä. Suojaa aivojasi vaurioilta, älä elämyksiltä.
 4. Huolla aivojasi! Elämä on hallinnassa, kun aivot ovat kunnossa.
 5. Hyvän aivohyvinvoinnin rakennuspuita.
 6. Aivoharjoittelun 6 päälajia
  A. Puhtaat fyysiset aivoharjoitukset
  B. Fyysispsyykkiset aivoharjoitukset
  C. Puhtaat psyykkiset harjoitukset
  D. Sosiaaliset harjoitukset
  E. Neurobic 131 tasapaino-ohjelma
  F. Yleiset ohjeistukset aivojumppaajalle.
 7. Miten saat pidettyä aivot liikkeellä? Kohdat 1-35.
 8. Oma pää pääomana – aivot sijoitustoimintana – anna siis aivojesi näkyä. Aivojen ohjelmointi kokonaiskuntoisuuteen ja aivojemme menestykseen.
 9. Pidä aivot kunnossa, pää terävänä ja elämä reilassa. Älykäs selviytyy niistä tilanteista, joihin viisas ei joudu ollenkaan. Tutustu ihmisen viisauden lajiin – volition.
 10. Itsestä huolehtiminen on haastavaa aivotyötä toimivuuden turvaamiseksi.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja tilaa oma Aivojen kuntokoulu®-tilaisuus!

<<takaisin