Luennot: Oulu-opisto, syksy 2008 – kevät 2009

Kaikki luennot pidetään Oulu-opistolla (klo 18 alkaen). Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu Oulu-opiston sivujen kautta.
Katso myös kevään ja syksyn kurssit!

Ke 10.9.2008
Uskallatko puhua ahdistelusta? Tavoitteletko saalistajan tyydytystä? Käytätkö ihmissuhteita addiktin tavoin? Ymmärrätkö eron häirinnän ja vuorovaikutuksen välillä? Oletko ihastunut ihastumiseen? Donjuanismi voi olla niin miesten kuin naisten ominaisuus. Seksuaalinen häirintä ei ole samaa kuin kohteliaisuuksien antaminen tai avoin, tervetullut ja vilpitön kontaktin tavoittelu. Seksuaalinen häirintä on ytimessään valta-aseman väärinkäyttöä.

Ke 15.10.2008
Kasvun rajat – joskus kysymys on elämästä ja kuolemasta. Minkä varassa elän ja minkä varassa kuolen? Mihin keskittyisit elämässäsi, jos tietäisit kuolevasi lähitulevaisuudessa? Mikä on tärkeää ja tarpeellista? Mikä kantaa, kun elämä joutuu myllerrykseen?

Ke 12.11.2008
Mikä pitää ihmisen kasassa ja pään pystyssä? Oletko etsinyt tiesi ja kuljetko sitä? Haluatko timmit aivot? Toiveikkuus? Ihmis- ja kiintymyssuhteet? Mielenrauha ja harmonia? Terveys ja onnellisuus? Tyytyväisyys? Tule tutkimusmatkalle korviesi väliin – kurkistetaan aivojen salaisuuksiin ja löydetään vastauksia ihmismieleen.

———–

Kevät 2009

Ke 28.1.2009
Mihin sinulla on kiire? Onko tuli takapuolen alla? Oletko työnarkomaani? Työhullu? Joko riittää rehkiminen? Maailma surraa entistä vauhdikkaammin ympärillä ja kiireellä on taipumus tarttua! Stressitön elämä, seesteisyys ja rauhallisuus ei ole helppoa. Resepti aikasairauteen on yksinkertainen mutta vaikea; elä hitaammin – hidasta elämääsi! Ota luvallista luovaa laiskottelua, nauti, koe mielihyvää ja hupia elämästä. Lisää nautintoa, iloa ja naurua hyvinvointiisi ja elämän laatuun. Lorvittelut, saamattomuus ja oma aika ovat todellista ylellisyyttä. Tee elämästäsi helpompaa ja yksinkertaisempaa – siis hyvää elämää!

Ke 18.2.2009
Oletko tunneorpo? Sisimmältäsi koditon? Oletko oppinut peittämään tunteesi? Suoritatko elämääsi ja pelkäätkö pysähtyä? Tunnetko itsesi turvattomaksi ja yksinäiseksi? Saatko vastakaikua tunne tarpeillesi? Haluatko kartoittaa omat tunnelähteesi? Kiintymyssuhde on elämän punainen lanka. Se määrää, kehen rakastumme, millaisia ihmissuhteita solmimme ja millaista vanhemmuutta osaamme antaa lapsillemme. Tunteiden merkityksen mitätöinti ja niiden unohtaminen aiheuttaa ihmisille pahoinvointia ja tyytymättömyyttä. Tunteiden kieltäminen ajaa ihmisen umpikujaan.

Ke 18.3.2009
Teerenpeliä? Valtapeliä? Pomottelua? Oletko ihmissuhteiden taistelukentällä? Pidetäänkö teillä usein mykkäkoulua? Flirttailetko? Kevättä rinnassa? Meneekö silmänisku hukkaan? Erotatko seksuaalisen kiinnostuksen ja intohimon ystävällisyydestä ja kohteliaisuudesta? Pyöriikö noidankehä? Mitä suhde sietää? Miten riidellään rakentavasti? Tule vislaamaan valtapeli poikki!

Ke 22.4.2009
Pitkän iän salaisuudet? Mikä auttaa tekemään elämästä pidemmän, terveemmän ja onnellisemman? Miten pysytään elinvoimaisena ja toimintakykyisenä mahdollisimman pitkään? Mitkä ovat korkean eliniän vaikuttavuustekijät? Tiedätkö hyviä vinkkejä, neuvoja ja keinoja, jotka olisivat sekä tehokkaita että helppoja noudattaa? Tie täyteen elämään on onnellista, pakotonta ja itsensä näköistä elämää. Kukapas ei haluaisi terveyttä, pitkää ikää ja viisautta!