Luennot: Oulu-opisto, syksy 2009 – kevät 2010

Kaikki luennot pidetään Oulu-opistolla (klo 18 alkaen). Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu Oulu-opiston sivujen kautta. Katso myös Eijan kurssit Oulu-opistolla!

Syksy 2009

Ke 23.9.
”Hömppäilmiöt” – tosielämän köykäisemmät puolet. ”Tyhmyys ei tule yksin”. Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten… Liikaa lässyttämistä, holtittomuutta ja ajanviihdettä, liian vähän ajattelua ja tekoja. Ehdottomasti suurin elämänlaatuun vaikuttava tekijä sijaitsee korvien välissä. Kehossa asuu järki, tunne ja tahto. Terveyttä ja hyvinvointia edistää usko, toivo, rakkaus, itsearvostus, mielekkyys, kohtuullisuus ja hallinta.

Ke 28.10
Pelastakaa ihminen – elämä koettelee! Koska ihminen lajina esintyy jo uhanalaisena, olisiko syytä valita ihminen suojelukohteeksi. Homo Sapiensin hyviä ja huonoja uutisia. Elämän olennaiset, ihmeelliset kokemukset. Mitä kannattaa odottaa?

Ke 18.11.
Mistä tuntee rakkauden? Mitä rakkaus on ja miltä se tuntuu? Miten rakkaus säilyy? Aikuisten kiintymystyylejä; turvallinen, takertuva, itseriittoinen ja pelokas. Täydellistä tunnemylläkkää. Olet valmiustilassa?

Kevät 2010

Ke 27.1.
Tuloksia tehdään järjellä ja tunteella! Kehitä tunnetaitoja, jos haluat voida elämässä ja töissä paremmin. Oletko tunneälyn ystävä? Osaatko ajatella? Miten voi oppia ajattelukykyä päähän? Kertovatko tunteet millaista oma elämä on? Kielteisten tunteiden märehtiminen heikentää ihmisen kokemaa tarvetta. Miten tunnetaitoja voidaan kehittää? Miten vaikeita tunteita voidaan oppia hallitsemaan ja hyödyntämään arjen vuorovaikutustilanteissa?

Ke 24.2.
Pää pyörällä! Kaaoksesta rauhoittumiseen ja aitoon läsnäoloon. Mihin sinulla on kiire? Onko meillä vaikeuksia olla toimettomana? Haluamme mm. terveyttä, hyvinvointia, ihmissuhteita, laatua, ja nautintoja elämään, mutta kun on niin kiire. Hidasta vauhtia! Elä hitaammin, ole joutilas. Nauti lorvittelusta, luovasta laiskottelusta. Väljyys ympärillä rauhoittaa mieltä. Hyväksy, että myös odottelu kuuluu elämään. Reseptejä aikasairauteen.

La 24.3
Ihmis-, pari- ja seksisuhteita aikuiselle iällä! Yksinäisyys ei ole muuttamaton persoonallisuuden piirre vain olotila, jota pystyt itse muuttamaan. Ota homma haltuun! Kehitä tietoa, taitoa, tunnetta ja tahtoasi. Iän myötä kokonaisvaltainen eroottinen nautiskelu tulee tärkeämmäksi kuin yhdyntä ja suoritus. Löydä itsetuntosi, pidä itsestäsi ja nauti täysillä – ole avoimena myös seksuaaliseen kasvuun ja muutokseen iän myötä. Puhdistaudu traumoista. Kypsä ikä – iloinen yllätys.